Geslaagde deelname aan Culturele Pleinmarkt Epe

Na een jaar afwezigheid was Fietsersbond Epe zaterdag 2 september weer present op de Culturele Pleinmarkt in het centrum van Epe. En met succes. Veel bezoekers toonden belangstelling. Zij vulden de enquête over het fietsgebruik door de inwoners van de gemeente Epe in en/of gaven hun mening over een aantal stellingen over lokale items. De banden-oppomp-service controleerde heel wat banden van passerende fietsers en bracht die zo nodig op de juiste spanning. Die service werd zeer gewaardeerd. Een van de eerste ‘klanten’ was een postbode, die met te zachte banden reed; en dat met die vaak propvolle tassen! Fietsers kregen bovendien nog meer tips mee om hun fiets lichter te laten lopen.

Een aantal fietsers legde een probleemsituatie aan ons voor. Enkele malen was dat de kruising bij de Middenstip in Epe. Wegbeheerder Gemeente Epe werkt momenteel aan plannen om de kruising te reconstrueren, onder meer om die voor fietsers veiliger te maken. Als Fietsersbond Epe zijn we daar volop bij betrokken. Wordt aan gewerkt dus.

Voor de kleintjes was het tekenen van fietsen op de straat een leuke attractie! Tot de volgende regenbui een blijvend kunstwerk !

De Fietsersbond genoot tijdens de Pleinmarkt tevens een ruime belangstelling van de media. We werden geïnterviewd door De Stentor en door de lokale omroep Radio 794.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *