coproductie van Fietsschool Fietsersbond, afdeling Fietsersbond Epe en gemeente Epe

Fietsinformatiedag in Epe

De Fietsschool van de Fietsersbond organiseert door heel Nederland in samenwerking met de gemeente en de lokale afdeling van de Fietsersbond zogenaamde fiets-veiligheidsdagen. Op veel plaatsen zijn die zeer succesvol en de deelnemers zijn heel tevreden over de aanpak en de inhoud van de dag.

Op 15 november wordt zo’n fietsinformatiedag georganiseerd in het Kulturhus in Epe.

Deelnemers zijn vanaf 8.45 uur welkom aan de Stationsstraat 25 8161CP in Epe en we starten om 9.00 uur.

De dag duurt tot 15.30 uur en de kosten bedragen € 5,- per persoon, inclusief koffie/thee en de lunch. Dat bedrag kan zo laag zijn door medewerking van de gemeente Epe.

Het is de bedoeling dat de deelnemers hun eigen fiets of e-bike meenemen, want naast informatie is er ook een praktijkgedeelte.

Er zal een presentatie zijn over verkeersregels (onlangs zijn verschillende regels aangepast of erbij gekomen) en de lokale situatie wordt op de korrel genomen. U kunt uw fietsbehendigheid testen op een parcours, onder leiding van een bewegingsdocent worden oefeningen gedaan voor fietsfitheid en kunt u tips krijgen om dat zelf te doen.

Er is bovendien een fietsenmaker aanwezig die de fietsen kan keuren en informatie over fietsen (waaronder e-bikes) kan geven.

Na de lunch wordt een korte fietstocht ondernomen, langs een aantal knelpunten voor fietsers in het dorp Epe. Als slot van de bijeenkomst zal de wethouder of een ambtenaar van de gemeente Epe informatie geven over het lokale verkeersbeleid en zullen ze antwoord geven op vragen van de deelnemers.

Aanmelden kan tot een dag tevoren via de website www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of door te bellen met het secretariaat van de Fietsersbond Epe 0578 616028

Woont u niet in Epe, maar wilt u wel deelnemen dan bent u van harte welkom !

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *