Reconstructie Apeldoornseweg, Vaassen

In De Rank presenteerde de gemeente Epe woensdag 13 december het ontwerp voor de reconstructie van een deel Apeldoornseweg en een stukje Dorpsstraat in Vaassen. We zijn gaan kijken. Algemene indruk: de voorgenomen wijzigingen zijn een verbetering voor de fietser. En het gaat er allemaal wat groener uitzien.

Fiets even in gedachten mee, komend vanuit de richting Apeldoorn. De fietsenstalling op de kruising met de Laan van Fasna, bij de bushalte bij de begraafplaats, wordt verdubbeld. Meer plek dus, en dat is hard nodig.

Vanaf de kruising Apeldoornseweg/Laan van Fasna komen aan weerszijde van de weg twee meter brede, rood geasfalteerde fietspaden, op gelijke hoogte met het voetpad, en iets hoger dan de rijbaan. De fietspaden worden van de rijbaan afgescheiden door een haagje, vanzelfsprekend onderbroken ter hoogte van de inritten. Ook tussen enkele langsparkeerhavens en het fietspad komt een haagje.

Ter hoogte van de Oude Apeldoornseweg krijgt de rijbaan een middengeleider, voorzien van enkele bomen. Door de middengeleider kun je, als je vanuit het centrum linksaf wilt slaan, de Apeldoornseweg in twee fases oversteken.

Het nu nog afgesloten pad ten zuiden van Monuta wordt een tweerichtingenfietspad, een snelle fietsverbinding tussen de Vulcanuswijk en de Apeldoornseweg.

Op de Dorpsstraat tussen Stationsstraat en het centrum (Kosterstraat/Marijkeweg) liggen geen fietspaden, maar fietssuggestiestroken, uitgevoerd in rood asfalt en 1,50 m breed. De maximumsnelheid die daar geldt, is dan teruggebracht tot 30 km/uur.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *