Verkiezing Fietsstad 2020

enquete Fietsersbond online

2019Fietsersbond foto enquete

Met de verkiezing van de gemeente met de beste fietsvoorzieningen wil de Fietsersbond in elke gemeente het fietsklimaat optimaliseren. Fietsers kunnen via een enquête zelf meedoen aan de verkiezing van Fietsstad 2020.

Met de enquête Fietsstad 2020 probeert de Fietsersbond in kaart te brengen hoe elke gemeente in Nederland er op fietsgebied voor staat. Het gaat niet alleen om stedelijke gemeenten; ook plattelandsgemeenten kunnen de Fietsstadverkiezing winnen.

De verkiezing wordt eens in de twee jaar gehouden. In 2018 won de gemeente Houten, op de voet gevolgd door resp. Veenendaal en Winterswijk. Op de Top 100-lijst van 2018 stond Zwolle op plaats zes, Apeldoorn op plek 39. De gemeente Epe haalde de Top 100 niet.

Dat moet beter, vindt Fietsersbond Epe. Zij werkt er hard aan om Epe minimaal bij de beste honderd fietsgemeenten te krijgen. De kerngroep van de afdeling voorziet de gemeente Epe regelmatig van adviezen over verbeteringen in de fietsinfrastructuur en meldt actuele misstanden.

Fietsersbond Epe roept iedere fietser op om de enquête Fietsstad 2020 in te vullen. De vragenlijst staat op de site www.fietsstad.nl. Invullen kost vijf minuten. De enquête staat t/m 31 oktober 2019 online.

De enquête levert de landelijke bond en lokale afdeling een schat aan informatie op over hoe fietsers het fietsnetwerk en de fietsvoorzieningen in hun eigen gemeente beoordelen en ervaren. De afdeling die informatie in haar overleg met beleidsmakers en wegbeheerders van de gemeente Epe met als doel het fietsen in de gemeente Epe veiliger, comfortabeler en prettiger te maken. Een beter fietsklimaat is niet alleen veiliger en fijner voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers.

Fietsersbond Epe is zaterdag 14 september een van de standhouders op de Culturele Pleinmarkt in het centrum van Epe. Bezoekers kunnen ook daar de enquête digitaal of op papier invullen.

Categorieën