Enquete van Fietsersbond in het kader van de verkiezingen Fietsstad 2022

Fietsers beoordelen fietsvoorzieningen in Epe

Fietsersbond afdeling Epe roept alle fietsers in de gemeente Epe op mee te doen aan de verkiezing van Fietsstad 2022. Met het invullen van een enquête geven fietsers een oordeel over het fietsklimaat in hun gemeente.

Kun je je als fietsers veilig door het verkeer begeven; liggen de fietspaden er goed bij; zijn er veilige schoolroutes; worden bij sneeuwval ook de fietspaden voldoende geschoond; zijn er voldoende stallingsmogelijkheden: in de enquête komen dat soort aspecten aan de orde.

Met de verkiezing van Fietsstad 2022 hebben fietsers een instrument in handen om de fietsvoorzieningen in hun gemeente te beoordelen. De score van de deelnemende fietsers brengt aan het licht waar gemeenten het goed doen, en waar gemeenten nog wel een tandje bij kunnen zetten om het fietsklimaat te verbeteren. De gemeente die het hoogst scoort wordt volgend jaar uitgeroepen tot Fietsstad 2022.

Fietsstad 2022 is een initiatief van de Fietsersbond. Met de uitkomst van de landelijke verkiezing worden alle 352 gemeenten in Nederland gestimuleerd om het fietsen beter te maken. Tegelijkertijd zijn de resultaten voor de vrijwilligers van Fietsersbond afdeling Epe een graadmeter op welke vlakken zij zich nog sterker moeten inzetten om inwoners, forensen en toeristen veiliger en comfortabeler te laten fietsen.

Meedoen kan tot 31 oktober via www.fietsersbond.nl/fietsstad-2022.

Categorieën