Fietsersbond afdeling Epe vraagt aandacht voor prioriteit schoolroutes

Fietsersbond: hogere prioriteit schoolroutes

Bericht uit de Stentor   zaterdag 30 juni 2012 | 

 EPE – Twee routes waarvan dagelijks vele tientallen scholieren gebruik maken, verdienen een hogere waardering in de nieuwe Fietsnota van de gemeente Epe. Dat vindt de afdeling Epe van de Fietsersbond.

In een inspraakreactie op de ontwerp-Fietsnota heeft zij de gemeente Epe gevraagd de fietsroutes van de Oener leerlingen naar De Noordgouw in Heerde en van de Nunspeetse leerlingen van de Fruytierschool in Apeldoorn als schoolroutes aan te merken.

In de Fietsnota, die de gemeente Epe recent in ontwerp ter inspraak had liggen, is aan veelgebruikte fietsroutes een bepaalde status toegekend. Daarbij worden routes onderscheiden in utilitair (woon-school/werkverkveer) of recreatief, en binnen die categorieën in primair, secundair of tertiair.

Fietspaden en weggedeeltes tussen de woonwijken en veelbezochte voorzieningen als scholen, sportaccommodaties en winkelcentra zijn in de regel aangemerkt als primair utilitair. Voorbeelden hiervan zijn de fietspaden langs de Heerderweg in Epe en het fietspad over de vroegere spoorbaan tussen Vaassen en Apeldoorn. Veel scholieren maken hier gebruik van.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *