Snelfietsroute Apeldoorn – Epe

Snelfietsroutes zijn in Nederland momenteel erg in de belangstelling. Dit fenomeen komt nu ook, met een sneltreinvaart, bij ons in beeld. Het doel van deze routes is om mensen zich sneller, op een veilige route, van A naar B te laten verplaatsen, waarbij de fietser (vrijwel) niet hoeft te stoppen.

Ze zijn vooral bedoeld voor het woon-werkverkeer en de schoolgaande jeugd en uiteraard ook (in mindere mate) voor de recreant. En door het gebruik van de e-bike is het de laatste jaren nog interessanter geworden om deze routes te ontwikkelen, daar op die manier wellicht meer mensen de auto zullen laten staan. Er zijn momenteel gesprekken gaande met de Provincie Gelderland om binnen niet al te lange tijd (in ieder geval voor 2018) snelfietsroutes in Gelderland aan te leggen. De snelfietsroute tussen Apeldoorn en Epe staat daarbij heel hoog op de prioriteitenlijst. 

In december hebben de wethouders van de betrokken gemeenten hun handtekening gezet voor een bijdrage in de kosten. Het financieren van deze projecten gaat via gemeentegeld ( bij ons dus Epe en Apeldoorn), geld van de provincie Gelderland en hopelijk een subsidie van het rijkDe plannen komen nu snel in voorbereiding.

Bij het bepalen van de route wordt er een keuze gemaakt uit  verschillende  mogelijkheden die er zijn of er worden nieuwe fietspaden aangelegd. In ons geval is de route over de oude spoorlijn de belangrijkste kandidaatn. Dit gaat dan echter wel betekenen dat er nog heel veel aangepast moet gaan worden. De fietspaden moeten veel breder worden, liefst verlicht zijn en bij alle kruisingen moet de fietser liefst voorrang krijgen en dat zal op enkele kruisingen nog veel geld en tijd gaan kosten. (Denk aan de rotonde in Vaassen en aan de Eekterweg). In januari gaan betrokkenen de route fietsen om een beeld te krijgen van de mogelijkheden en knelpunten.  De Fietsersbond Epe is uitgenodigd daar bij te zijn !

We houden u op de hoogte over het verdere verloop.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *