Fietsersbond Epe op Dag van de Duurzaamheid

De gemeente Epe organiseerde op 24 mei de Dag van de Duuurzaamheid met presentaties, van o.a. Jan Terlouw, workshops en discussiekringen.  In de discussiekring Mobiliteit waarin nieuwe ideeen werden gevraagd, is het idee van de Fietsersbond gekozen. Ons idee was :  verleid mensen om de fiets te nemen door vanuit de wijken naar de dorpscentra snelle, veilige en comfortabele fietsroutes te maken.  de mensen moet het gevoel hebben dat ze op de fiets sneller hun boodschappen kunnen doen dan met de auto. In de fietsnota van 2012 is een dergelijke ambitie ook uitgesproken, maar nog niet gerealiseerd. Nu de gemeente heeft aangegeven echt werk te willen maken van duurzaamehid en daarin ook te willen investeren, hebben we dit idee maar opnieuw “in de groep gegooid’. Wellicht komt er vanuit deze invalshoek weer meer aandacht voor de in het verleden op papier gezette ambities !

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *