Hoera ! Licht

In ons periodiek overleg met de gemeente Epe hebben we de afgelopen paar jaar diverse malen gewezen op het slecht verlichte stuk fietspad langs de Tongerenseweg tussen Molenpad en Gagelstraat in Epe.  Dat leverde gevaarlijke situaties op en maakte het stuk ook sociaal onveilig.

 

Oorzaak  is een groenstrook die voorkomt dat het licht van de straatlantaarns langs de rijbaan niet op het fietspad schijnt.  We hebben diverse mogelijkheden voorgesteld om de situatie te verbeteren:  de groenstrook flink terugsnoeien, witte belijning op het fietspad, straatlantaarns langs het fietspad.

Een eerste snoeibeurt had volgens ons onvoldoende effect.  Terwijl we nog in overleg waren over hoe het beter zou kunnen en moeten, werd tot onze verrassing  deze week een kabel getrokken en staan er nu drie lantaarnpalen langs het pad.

Een aangename verrassing!

verlichting_fietspad_Tongerense_weg

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *