Na jarenlang aandacht vragen……

Kruising ringweg Epe-Polweg wordt veiliger

Als Fietsersbond Epe hadden we er al enkele jaren om gevraagd: maak van de Polweg eenrichtingverkeer met inrijden alleen vanaf de Weemeweg. Op die manier voorkom je dat automobilisten die vanaf de ringweg (Lohuizerweg) de Polweg indraaien in conflict komen met tegemoetkomende en overstekende fietsers.

Fietsers op het fietspad langs de rand van de park moeten bij de Polweg schuin oversteken naar de fietsstrook langs de Lohuizerweg. Bovendien staan er op schooltijden RSG-scholieren op de Polweg te wachten om te kunnen oversteken naar hun school.

In het wijkverkeersplan Hoge Land stond wel eenrichtingverkeer gepland voor de Polweg, maar precies in de andere richting. Veel te onveilig, vonden we als Fietsersbond.

Gelukkig ziet de gemeente Epe dat nu ook in. Bovendien wordt de instelling van eenrichtingverkeer op de Polweg uit het wijkverkeersplan gelicht en naar voren gehaald.

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *