Sint Martinusplein Epe wordt opnieuw ingericht

Woensdag 22 maart hebben we het concept-ontwerpplan voor de herinrichting van het Sint Martinusplein (de parkeerplaats bij AH) bekeken tijdens een inloopbijeenkomst. In de nieuwe situatie krijgt het parkeerterrein een in-/uitgang aan de zijde van de ABN/AMRO. De huidige in-/uitrit voor de Wibra wordt alleen een uitrit, behalve voor fietsers; zij mogen daar wel in en uit.

Langs de Hoofdstraat tussen Quickbornlaan en Pastoor Somstraat verdwijnen de fietspaden. Het asfalt wordt vervangen door bestrating om te benadrukken dat hier al de centrumfunctie (30 km/u) begint.

Wij hebben de gemeente Epe gevraagd dit gedeelte Hoofdstraat net zo uit te voeren als het gedeelte tussen Pastoor Somstraat en Beekstraat, dat wil zeggen in de bestrating een rijloper en fietsstroken aan beide zijden aan te brengen. Dat geeft fietsers wat meer eigen ruimte. Ons verzoek wordt waarschijnlijk overgenomen.

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *