Fietsers bepalen zelf welk rapportcijfer Epe verdient

Fietsstadverkiezing 2018

Wat vind je als fietser van het fietsklimaat in de gemeente Epe? Denk daarbij bijvoorbeeld aan de veiligheid van kruispunten, de staat van het wegdek van fietsstrook of fietspad, de gladheidsbestrijding, voorrangskwesties, stallingsmogelijkheden, verlichting. Fietsersbond Epe wil graag dat alle fietsers in de gemeente Epe meedoen aan een landelijke enquête waarbij fietsers wordt gevraagd naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen dorp of stad.

De enquête is bedoeld om de beste fietsstad en het beste fietsdorp in Nederland te kunnen aanwijzen. De landelijke Fietserbond houdt al vele jaren zo’n verkiezing. Daarbij onderzocht de organisatie zelf welke stad het best aan een aantal criteria voldeed.

Dit jaar bepalen de fietsers zelf of hun dorp of stad het meest fietsvriendelijk van Nederland is. Hun beoordelingen over de fietsvoorzieningen in eigen gemeente zijn daarvoor bepalend.

Fietsdorp 2018 zal de gemeente Epe niet worden, beseft Fietsersbond Epe ook wel. Daarvoor moet er nog te veel gebeuren om het fietsklimaat te verbeteren. De lokale afdeling werkt daar hard aan door knelpunten aan te kaarten bij verkeerskundigen en wegbeheerders, en liever nog deze vóór te zijn door al in de ontwerpfase ongewenste situaties te signaleren.

Fietsersbond Epe wil wel graag dat Epe in de lijst van de top 100 komt te staan. Dat kan alleen als er minimaal beoordelingen over de gemeente Epe binnenkomen. Daarvoor moeten dus minstens vijftig fietsende inwoners van de gemeente Epe de enquête invullen op www.fietsstad2018.nl. Maar liever meer.

Aan dat minimum van vijftig deelnemers kleeft voor Fietsersbond Epe nog een belangrijk aspect. De afdeling ontvangt dan aan de hand van de uitslagen een rapport met cijfers over hoe het fietsen in de gemeente Epe wordt ervaren. Die gegevens kan de lokale Fietsersbond vergelijken met haar eigen knelpuntenlijst en deze zo nodig aanpassen. Bovendien heeft zij zo inzicht in wat niet alleen eigen leden, maar ook fietsende niet-leden vinden van fietsen in Epe. Dat geeft Fietsersbond Epe nog meer achterban om knelpunten onder de aandacht brengen van de verantwoordelijke overheden.

Invullen van de enquête op www.fietsstad2018.nl kan t/m 31 mei en kost 5 tot 10 minuten

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *