Centrumplan Vaassen

Toch auto’s door nieuw centrum Vaassen

Fietsers zullen de ruimte in de Dorpsstraat in Vaassen blijven delen met enig autoverkeer. Anders dan in het schetsplan voor de herinrichting centrum Vaassen staat het college van B&W toe dat automobilisten straks vanuit de Jan Mulderstraat de Dorpsstraat inrijden, naar links of naar rechts, en zo het centrum weer verlaten. B&W komen daarmee tegemoet aan een wens van de ondernemers, die menen dat hun klanten per auto voor de winkeldeur moeten kunnen komen.

Een afvaardiging van Fietsersbond Epe bezocht woensdag 28 juni de inloopbijeenkomst in de Vaassense Dorpskerk waar het definitieve ontwerp voor de herinrichting werd gepresenteerd.   Tekeningen, foto’s en een 3D-animatie schetsten een beeld van het toekomstige centrum.

In zijn algemeenheid belooft het ontwerp ruimtelijk een aantrekkelijk verblijfsgebied. Voetganger en fietser krijgen er alle ruimte, de auto is er te gast. Bomen en perken kleden het centrum aan met groen. Er stroomt water, er zijn mogelijkheden om te zitten, er is royaal parkeergelegenheid aan de westzijde.

Als Fietsersbond vinden we het wel jammer dat er toch weer auto’s door het centrum zullen rijden, maar we verwachten dat het niet aanlokkelijk is die mogelijkheid als sluiproute te gebruiken. Meer zorgen maken we ons over een ondiep middengootje en het gebruik van diverse soorten bestratingsmateriaal. Te vaak gaat dat namelijk gepaard met verticale randjes en richeltjes die voor fietsers buitengewoon onprettig, zo niet onveilig zijn. Ook over de uitvoering van het noordelijke uiteinde van de Dorpsstraat, t.h.v. Huernink, zijn we allesbehalve tevreden. In beide gevallen heeft de verkeersambtenaar toegezegd dat daarover nog met ons wordt overlegd.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *