Fietsersbond helpt met het sneller maken van je fiets

Fietsersbond Epe op de Culturele Pleinmarkt

Met dezelfde krachtsinspanning harder fietsen, wie wil dat nou niet. Fietsersbond Epe geeft zaterdag 2 september op de Culturele Pleinmarkt handige tips hoe je met een paar veranderingen van een zwaar lopende fiets een lichter lopend exemplaar maakt.

Fietsersbond Epe doet tijdens de informatiemarkt in het centrum van Epe mee aan de landelijke actie ‘Hoe maak ik mijn fiets sneller’. Wie met zijn of haar fiets naar de kraam komt, wordt meteen geholpen om één van de tips te realiseren: voldoende harde banden. Want heel veel fietsers rijden op te zachte banden. De banden-oppomp-service van Fietsersbond Epe brengt waar nodig de banden op de juiste spanning. De fietser krijgt meteen een stuurhanger mee waarop nog meer handige tips staan, die het trappen gemakkelijker maken. De kraam van de Fietsersbond Epe staat aan het noordelijke uiteinde van de Pleinmarkt, gemakkelijk bereikbaar per fiets en herkenbaar aan een gele strandvlag.

Wie zonder fiets de kraam bezoekt, kan meedoen aan vier andere activiteiten. Door middel van een enquête wil Fietsersbond Epe enig inzicht krijgen in het fietsbezit en fietsgebruik van de inwoners van de gemeente Epe. Daarnaast legt de afdeling haar bezoekers de vraag voor in welke (fietsers)onderwerpen zij vooral haar tijd en energie zou moeten steken. Met een aantal stellingen peilt Fietsersbond Epe wat de kraambezoekers vinden van het fietsbeleid in de gemeente Epe. En voor wie het allemaal niet zo serieus hoeft, bestaat er de mogelijkheid het ouderwetse Electro-spel te spelen, en daarmee tegelijk de eigen kennis te testen op het gebied van fietsonderdelen, verkeersborden en –regels voor de fietser.

Vanzelfsprekend is er verder volop informatie te verkrijgen over het fietsen en de Fietsersbond.

De Pleinmarkt duurt van 10.30 tot 15.00 uur, op de Hoofdstraat en rondom de kerk in Epe.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *