Geslaagd minisymposium

Met ons mini-symposium ‘Epe fiets 2018 in’, zaterdag 13 januari in De Hezebrink in Emst, hebben we de bezoekers een flinke portie fietsinspiratie kunnen meegeven. Behalve enkele leden begroetten we ook vertegenwoordigers van politieke partijen, naburige Fietsersbondafdelingen (Zwolle, Apeldoorn, West-Veluwe), de provinciaal vertegenwoordiger van de Fietsersbond, VVN en ANWB, de provinciaal vertegenwoordiger van de Fietsersbond en ambtelijke medewerkers die belast zijn met fietsbeleid in de gemeente Epe. Hoofdgasten waren Saskia Kluit, voorzitter van de landelijke Fietsersbond en wethouder Robert Scholten van de gemeente Epe.

Saskia Kluit wierp vooral een blik in de toekomst: welke rol gaat de fiets, in al zijn verschijningsvormen, de komende 20, 25 jaar innemen in dorp, stad en buitengebied. Ze verwacht dat de fiets een prominentere plaats zal krijgen. Dat vraagt nogal wat van beleidsmakers èn fietsers; want de fiets is niet meer eenduidig, maar ook e-bike, speedpedelec, racefiets, bakfiets, driewieler. Wie mag er straks op het overvolle fietspad en wie moet naar de rijbaan? Kluit toonde zich optimistisch als met goede maatregelen de diverse fietsstromen worden gestroomlijnd. De Fietsersbond speelt daar graag een rol in.

Wethouder Robert Scholten stak een flinke pluim op de hoed van Fietsersbond Epe als de aanreiker van oplossingen en ideeën en als ‘onze oren en ogen’ op fietsgebied. Scholten schetste aan de hand van de Fietsnota hoe de gemeente Epe fietsveiligheid en –voorzieningen in haar beleid heeft verankerd en daar voortvarend aan wil blijven werken.

‘Epe fietsstad 2022’ . Met die wens sloot dagvoorzitter Bert Boetes zijn presentatie af, nadat hij inzicht had gegeven in wat Fietsersbond Epe al heeft kunnen bereiken en wat haar ambities zijn.

Een video van de flasmob ‘Bicycle’ en een fietsquiz vormden de luchtige noten in het programma. Inloop, pauze en nazit boden alle gelegenheid voor genoeglijke onderlinge contacten. De flashmob is te bekijken via deze link

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *