Bollen planten langs vernieuwde Heerderweg in Epe

Opening Heerderweg na reconstructie

Tjada Amsterdam   foto; Hans van de Vlekkert

Komend voorjaar staan er narcissen te bloeien langs de vernieuwde Heerderweg in Epe. De genodigden bij de officiële opening van het gerenoveerde stuk N794 plantten 15 oktober bloembollen in een aantal vakken langs de weg, even ten noorden van Dennenheuvel.

Als Fietsersbond Epe waren we met een kleine delegatie aanwezig. Omdat niet iedereen er vieze handen voor over had om de weg op te fleuren, hebben we een heel vak voor onze rekening genomen om met bloembollen te vullen.  Als je er in het voorjaar langs fietst: het is het vak bij de twee putdeksels.

Zijn we als Fietsersbond gelukkig met de reconstructie? Ja en nee. De fietspaden zijn door hun breedte, wegdek (beton) en verlichting een comfortabele verbinding tussen  Epe en Heerde geworden.  Deels is de veiligheid toegenomen, maar er zijn ook situaties ontstaan die het fietspad juist onveiliger hebben gemaakt.

Met de provinciaal verkeerskundige hebben we een afspraak gemaakt, dat we na afronding van de werkzaamheden het project nalopen (nafietsen eigenlijk) om te kijken waar nog verbeteringen voor de veiligheid van de fietser gecreëerd kunnen worden. Op dit moment bekijkt en beoordeelt een extern bureau het resultaat van de renovatie. Mogelijk rollen ook daar al adviezen uit die de situatie voor de fietser nog verbeteren.

 

Categorieën