Fietsersbond samen met provincie op pad !

Schouw vernieuwde Heerderweg

schouw-fietspad-Epe-Heerde

Rondje Heerderweg Epe

Een vertegenwoordiging van Fietsersbond Epe is maandagmorgen 21 januari 2018 op stap (of juister: op de fiets) geweest met de provinciaal verkeerskundige Teun Hellings voor een ‘rondje Heerderweg’.  Als Fietsersbond hebben we de knelpunten, die er volgens ons nog langs het vernieuwde deel van de N794 liggen, goed kunnen toelichten.

Al tijdens de werkzaamheden bleek dat de reconstructie van de Heerderweg het fietsverkeer beter faciliteert (meer vrijliggend fietspad, voldoende breedte, comfortabel wegdek, verlichting), maar ook dat er nieuwe situaties zijn ontstaan die voor fietsers in enkele gevallen ronduit gevaarlijk zijn.  Vanzelfsprekend hebben we die aangekaart bij de wegbeheerder, de provincie Gelderland. Afgesproken werd dat we na afronding van de werkzaamheden de aangedragen knelpunten zouden bekijken, èn nadat adviesbureau GoudappelCoffeng een audit had uitgevoerd.

Afgelopen maandag bleek dat onze klachten goeddeels overeen komen met de constateringen van het adviesbureau. Daarbij moet je met name denken aan de uitmondingen van zijwegen op de Heerderweg. Het fietspad is daar uitgebogen, wat op enkele plaatsen heeft geleid tot slecht zicht op de aankomende fietser.  O.a. vanaf de Feithenhofweg, de zuidelijke tak van de Hoefijzerweg en de uitmondingen van de parkeerplaatsen van Dennenheuvel  heeft een automobilist maar heel beperkt zich op fietsers van links.

Samen met de provinciaal verkeerskundige (op de foto rechts) hebben we met fiets en auto situaties, zoals die zich in de praktijk kunnen voordoen,  zo realistisch mogelijk in scene gezet.  Aan de hand van alle verzamelde gegevens, ook uit de audit, wordt nu bekeken welke maatregelen nodig dan wel mogelijk zijn om knelpunten alsnog weg te nemen.

 

 

 

Categorieën