Op de fiets naar school

Fietsersbond stimuleert ouders hun kinderen naar school te laten fietsen. Alleen of onder begeleiding.

Meer kinderen op de fiets naar school: de Fietsersbond ziet niets liever. Fietsersbond Epe laat de campagne Het Fietsende Schoolkind daarom een van de items zijn tijdens de Culturele Pleinmarkt op zaterdag 14 september in het centrum van Epe. Ouders kunnen in de tent van de lokale afdeling een ‘Fietsbelofte’ ondertekenen. Daarmee beloven zij dat hun kind(eren) minimaal één keer per week op de fiets naar school gaan. Of dat zij zelf hun jonge kinderen op de fiets naar school brengen. Die ‘Fietsbelofte” kan ook op de webstie van de Fietsersbond worden ondertekend:  Fietsbelofte

Teun Mulder, meervoudig Wereldkampioen als baanwielrenner en deelnemer aan liefst 4 Olympische Spelen waar hij medailles in de wacht sleepte, zal tijdens de Pleinmarkt  als vader van zijn dochtertje de Fietsbelofte ondertekenen.

Kinderen hoef je zelden te motiveren op de fiets te gaan. Fietsen geeft hun een gevoel van zelfstandigheid en vrijheid. Het zijn meestal de ouders die voor het gemak van de auto kiezen. Zonder begeleiding hun kinderen naar school laten fietsen durven zij niet aan, tegen zelf meefietsen zien ze op. De campagne Het Fietsende Schoolkind wil kinderen en hun ouders bewust maken van het feit dat fietsen naar school niet alleen leuk, maar ook slim, gezond, duurzaam en leerzaam is. Zie https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsennaarschool/hetfietsendeschoolkind/

In de Europese Mobiliteitsweek (16 t/m 22 september)staat duurzame mobiliteit centraal: fietsen en lopen. Op de Pleinmarkt kunnen bezoekers met kinderen in de basisschoolleeftijd de Fietsbelofte afleggen. Op een laptop ondertekenen zij daarmee hun voornemen om vanaf de internationale Mobiliteitsweek vaker de fiets te pakken voor de rit naar school en terug.  Fietsersbond Epe beloont het ondertekenen van de Fietsbelofte op de Pleinmarkt met een van haar fietsroutes ‘Sporen in het Landschap’. Voor de kinderen is er een kleurplaat met het vrolijke logo van Het Fietsende Schoolkind.

Categorieën