Driewielclub Vaassen op pad

Bijzondere fietstocht in Vaassen

foto driewiel evenement

Op een zonnige donderdagmiddag trok een bonte stoet fietsers de omgeving van Vaassen in.

De “Driewielclub Vaassen” onder leiding van Arie Velthoen maakte een tocht naar museum “Old boer’n grei “ op ’t Hinkel bij Emst.

Bij de start van de toer werd eerst door Bert Boetes, namens het Sport- en beweegakkoord gemeente Epe een cheque van € 1000 overhandigd om de club te helpen met aanschaf van materialen om de tochten veilig te laten verlopen. De Fietsersbond Epe is ondertekenaar van dit Sport-en beweegakkoord en betrokken bij de regiegroep.

De “driewielclub Vaassen” is een initiatief van en voor mensen, die meestal door een beperking, genoodzaakt zijn zich in of op een Driewielfiets voort te bewegen. Vanaf begin maart dit jaar zijn ze gestart met het organiseren van toertochtjes. Dit gebeurt op kleine schaal en lang niet altijd zonder problemen. Veiligheid, communicatie, gezondheid, er komt veel meer bij kijken, dan in eerste instantie vermoed werd.

Naast de genoemde financiële ondersteuning werd door leden van de vrienden-fietsclub uit Vaassen “de Bolle Broekjes” ondersteuning verleend door de tocht voor de deelnemers veilig te maken door hen te begeleiden.  Deze inmiddels zo’n 35 leden tellende club fietst niet alleen regelmatig, maar zet zich ook in voor maatschappelijke activiteiten. Op een oudjaarsfeest is het idee ontstaan om geld bij elkaar te krijgen voor goede doelen. In 2016 werd gefietst voor de Alzheimer stichting en in de jaren daarna werd geld verdiend voor de goede doelenpot door boomstammen te kopen, deze te verzagen en te kloven en het haardhout daarna aan de man te brengen.

Op het eindejaarsfeest bij de jaarwisseling van 2022-2023, werd bekeken of er mensen in Vaassen waren die hulp konden gebruiken, en zo kwam Gerrit Schuitert in beeld.

Gerrit is lid van “De Driewielfietsclub Vaassen” en komt de leden wekelijks trouw uitzwaaien. Helaas kan hij zelf door zijn beperkingen niet mee. Dat moet anders, dacht de club en regelde met medewerking van Het Klimmendaal te Apeldoorn (David Brink) dat Gerrit in een aangepaste rolstoel mee kon met deze tocht. Dat is gelukt door een speciaal aangepaste rolstoel in een Velo plus fiets te zetten, die door de tweewieler zaak van Johan van Amersfoort ter beschikking werd gesteld.

 

Het Driewielclubje wil graag nieuwe deelnemers laten genieten van haar activiteiten.

“We zijn een kwetsbare groep mensen en dat betekent dat vanwege gezondheidsproblemen, niet ieder lid, altijd mee kan met de geplande rit. Het zou mooi zijn wanneer we met kleine groepjes op meerdere momenten in de week op pad kunnen” zegt Arie Velthoen.

De deelnemers kunnen dan kiezen in tijden, dagen, afstanden, reisdoelen en interesses. Het is geen traditionele club, er zijn alleen maar leden of liever gezegd, initiatiefnemers. Er is geen bestuur, geen voorzitter, geen notulen zelfs geen contributie!!  Eigenlijk is het meer een platform, dat via de Driewielfietsapp afspraken maakt om met een aantal mensen op stap te gaan. De Bolle Broekjes hebben inmiddels toegezegd daarbij als begeleiders beschikbaar te willen zijn! Ook familie, vrienden en mantelzorgers van de deelnemers zijn onmisbaar bij het mogelijk maken van de fiets-activiteiten.

Zin om mee te doen?  Neem gerust contact op met 0631912766 (Arie Velthoen).

 

 

 

 

Categorieën