Bevers stremmen fietspad Apeldoorns kanaal

Fietsersbond Epe stelt vragen aan waterschap

jaagpad1

Bevers ondermijnden medio september de kade tussen het Apeldoorns Kanaal en de Grift, op het gedeelte tussen Vemderweg en Oenerweg in Epe. Dat betekende onder meer dat het Jaagpad (het fietspad langs het kanaal) verzakte en daarom werd afgesloten. Fietsers worden omgeleid over de Kanaalweg.

Om hun veiligheid daar te vergroten heeft de gemeente Epe voor het gemotoriseerd verkeer een snelheidslimiet (30 km/u) ingesteld en wegversmallingen aangebracht. Fietsers en automobilisten delen de weg, maar door veel hardrijdende automobilisten wordt het er voor fietsers niet veiliger op. Deze situatie duurt nu al twee maanden zonder dat er schot lijkt te zitten in heropening van het fietspad.

Wij hebben daarom Waterschap Vallei en Veluwe verzocht vaart te zetten achter het herstel van de kade en het fietspad. Tevens hebben wij het Eper gemeentebestuur gevraagd het waterschap te wijzen op zijn verantwoordelijkheid en aan te dringen op spoedig herstel en heropening van het Jaagpad.

Categorieën