Jaagpad hersteld na beverschade

Situatie voor fietsers en wandelaars weer veilig

herstelde kade

Het Jaagpad tussen de Vemderweg en de Oenerweg in Epe is weer open voor fietsers en wandelaars. Waterschap Vallei en Veluwe rondde vorige week het herstel de kade af waarover het fietspad loopt, waarna de gemeente Epe het pad weer openstelde.

Half september bleek dat bevers een doorgang hadden gegraven in de kade tussen het Apeldoorns Kanaal en de naastgelegen Grift. Het waterpeil in het kanaal zakte daardoor zo’n twintig centimeter. Bij de noodreparatie werd een deel van het fietspad opgebroken, waardoor het Jaagpad op het traject Vemderweg-Oenerweg onbegaanbaar was en werd afgesloten. De omleiding over de Kanaalweg veroorzaakte bij zowel fietsers als automobilisten wekenlang ergernis en een gevoel van onveiligheid.

Met het herstel van de kade en het fietspad is het weer prettig fietsen langs het kanaal.

Categorieën